אוכל
וידאו AVI׃ המטבח המנצח VIP

ריזוטו ומז'וז'ין: המתכון הזוכה של "המטבח המנצח VIP"

לא על כל דג חיים כהן אומר "זה מטוגן פרפקט, תיבול מהמם", ולא על כל ריזוטו רותי מצהירה "לקחתם את הריזוטו למקום חדש". קבלו את הריזוטו חמוסטה של בני הזוג נרקיס, שהביא להם את הניצחון ב"המטבח המנצח VIP"

ספיר וליאור נרקיס | המטבח המנצח VIP | פורסם 14/09/23 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לריזוטו:

קילו אורז ריזוטו ארבוריו

מעט שמן לטיגון

2 בצלים לבנים, קצוצים

מקלות מראש סלרי אחד, קצוצים

2 פלפלים ירוקים חריפים, קצוצים

2 צרורות מנגולד, קצוצים

2 לימונים פרסיים

2 לימונים

למז'וז'ין:

1קילו סרדינים או כל דג קטן אחר, מפולטים מאדרה

1 צרור פטרוזיליה

1 בצל סגול

צרור כוסברה

1 שן שום

1 פלפל ירוק חריף

מלח

פלפל שחור

לטיגון:

קמח

שמן

לסלסה סלרי:

1 פלפל ירוק חריף

2 מקלות סלרי גדולים

3 שיני שום, קלופות

צרור כוסברה

לימון

מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 הריזוטו: בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל והסלרי כ-5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הפלפל הירוק החריף והמנגולד ומבשלים עוד כ-3 דקות. מוסיפים את הלימון הפרסי ואת האורז ומערבבים היטב. מבשלים כ-5 דקות ומתבלים במלח. מוסיפים את המים - בכל פעם כוס - תוך ערבוב והטמעת הנוזל באורז. זה לוקח 35-40 דקות על אש נמוכה, עד שהאורז מתרכך. סוחטים לימון.

2 המז'וז'ין: במעבד מזון טוחנים את מרכיבי המז'וז'ין מלבד הדגים עד לקבלת מחית. מתבלים במלח ופלפל. ניתן להוסיף מעט לחם או דג על מנת לעבות את העיסה.

3 מורחים בין כל שני דגים שכבה של המחית וסוגרים. מאבקים היטב בקמח ומטגנים בשמן נמוך עד להזהבה מכל צד, בערך 3 דקות.

3 הסלסה: במעבד מזון טוחנים את מרכיבי הסלסה חוץ מהשמן. מוציאים לקערה ומערבבים פנימה את השמן בעדינות.

4 מגישים את הריזוטו עם הדגים והסלסה.