אוכל
וידאו AVI׃ המטבח המנצח VIP

קוגל ירושלמי עם רוטב יין פטישים

לא חשבנו שחיים לוינסון וקובי אריאלי יצליחו להפציץ ככה עם האוכל, מודים, אבל לא רק שהם הצליחו - אתמול ב"המטבח המנצח VIP" הם לקחו את כל הקופה. אנחנו זממנו מיד על הקוגל הירושלמי, ועכשיו אנחנו רואים שבצדק

קובי אריאלי וחיים לוינסון | המטבח המנצח VIP | פורסם 11/09/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקוגל:

אריזה של אטריות ביצים רגילות, מבושלות אל דנטה לפי הוראות היצרן

חצי כוס שמן קנולה

כוס סוכר

4 ביצים

3 כפות דבש

חצי כוס חמוציות וצימוקים, קצוצים

4 משמשים מיובשים, קצוצים

מלח

פלפל שחור גרוס

לרסק תפוחים:

4 תפוחי גרני סמית', קלופים ופרוסים

1 כפית מחית וניל טבעית או 1 מקל וניל חרוץ 

2 כפות סוכר

ליין פטישים:

1 בקבוק יין אדום לבחירתכם

1 כף קינמון או מקל קינמון אחד

3 כפות סוכר 

1 כפית מחית וניל או 1 מקל וניל חרוץ

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 מחממים את הסוכר בתוך השמן בסיר עמוק על אש נמוכה עד שהוא מתקרמל ועולה קצף אחיד.

2 מעבירים את האטריות המבושלות לקערה ויוצקים פנימה את הקרמל. מערבבים היטב שלא יהיו גושים.

3 מוסיפים את הביצים, הדבש והפירות היבשים ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4 יוצקים לתבניות מיני קוגלהוף (8-10 ס"מ) ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהקוגלים שחומים וקפיציים (ניתן לאפות בתבנית גדולה, זמן האפייה יגדל בהתאם לגודל התבנית).

5 רסק התפוחים: מבשלים בקלחת על אש נמוכה את התפוחים עם הווניל, הסוכר ומעט מים עד לריכוך. טוחנים למחית ומצננים.

6 ‏רוטב יין פטישים: מבשלים את כל המרכיבים בסיר עמוק על אש בינונית כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים. ניתן להגיש חם או קר.