אוכל
וידאו AVI׃ המטבח המנצח VIP

מחבת ירוקים ועגבניות עם סלט ולחמניות גבינה

אצל פאולה כמו אצל פאולה, אין דבר כזה סתם שקשוקה. כשמסתכלים מה נכנס למחבת הירוקים והעגבניות שהכינה עם ליאון ב"מטבח המנצח", אפשר לגמרי להבין למה אנשים עפו על המנה. שלא לדבר על הלחמניות והסלט

פאולה וליאון | המטבח המנצח VIP | פורסם 08/09/23 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למחבת ירוקים ועגבניות:

תבנית ביצים

10 שיני שום ישראלי, קלופות וקצוצות

5 גזרים, קצוצים

3 בצלים אדומים, קצוצים

1 פלפל אדום מתוק

1 פלפל צהוב מתוק

1 פלפל ירוק מתוק

1 פלפל ירוק חריף

1 פלפל צ'ילי אדום

קילו עגבניות שרי צהובות, פרוסות

קילו עגבניות שרי אדומות, פרוסות

2 כרישות, קצוצות

צרור גדול של עלי מנגולד, קצוץ

צרור בצל ירוק, קצוץ

צרור גדול של כוסברה, קצוץ

צרור גדול של פטרוזיליה, קצוץ

צרור גדול של שמיר, קצוץ

צרור גדול של בזיליקום, קצוץ

עלים מחמישה גבעולי זעתר

עלים מחמישה גבעולי אורגנו

מלח הימלאיה ורוד

כפית פפריקה חריפה

כף פפריקה מתוקה

כף פתיתי שמרי בירה

פלפל שחור גורס

כף כוסברה יבשה טחונה

כף בזיליקום יבש טחון

2 קופסאות רסק עגבניות

1 בקבוק עגבניות מרוסקות

חצי כוס עדשים כתומות, מושרות

לסלט אנדיב:

6 ראשי אנדיב

3 אבוקדו בשלים

חומרי תיבול (ראו מיד)

עלים מצרור נענע, קצוצים

100 גרם גרעיני דלעת, קלויים

100 גרם גרעיני חמנייה, קלויים

לתיבול הסלט:

2 כפות חרדל דיז'ון איכותי

1 כף חומץ תפוחים איכותי

1 כף חומץ בלסמי איכותי

1 כף סילאן טבעי ללא תוספות

3 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

1 לימון

ללחמניות צ'יפה:

1 קילו קמח טפיוקה

2 כוסות שמן זית

8 ביצים

2 כפות אבקת אפייה

3 כפיות מלח

2 כפיות פלפל שחור טחון

3 כפות תימין מיובש

600 גרם גאודה עיזים מגוררת

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 בסיר נמוך ורחב מטגנים על אש בינונית את השום, הפלפלים, העגבניות, הגזר והגמבה כ-10 דקות, כאשר מדי פעם מערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות, עגבניות מרוסקות ואת התבלינים ומבשלים על אש נמוכה עוד כ-10 דקות. אם צריך מוסיפים קצת מים.

2 בסיר רחב ונמוך מטגנים את הכרישה עם כל הירוקים והעשבים ומבשלים על אש בינונית עד שהירוקים מתרככים. מתבלים במלח ופלפל.

3 בסיר עם מים חמים ומלח מבשלים את העדשים כ-15 דקות. מסננים ומוסיפים לסיר של העגבניות.

4 משטחים את הירוקים בסיר שלהם, מעבירים את העגבניות ומייצרים שכבה מעל הירוקים. שוברים את הביצים לסיר בזהירות, מכסים עם מכסה לכ-10 דקות בישול על אש קטנה או ל-10 דקות בתנור על 180 מעלות. ניתן לחלק את המנה למחבתות קטנות לפי אותן שכבות: ירוקים מעל עגבניות, עדשים ומעל ביצים.

5 לסלט: חותכים את האנדיב ואת האבוקדו לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. מערבבים את מרכיבי התיבול בבלנדר או בצנצנת. מערבבים את הירקות עם התיבול, מפזרים את עלי הנענע והגרעינים ומגישים.

6 ללחמניות: מערבבים במיקסר עם וול ישה את כל המרכיבים חוץ מהקמח והגבינה כדקה. מוסיפים את הגבינה, מפעילים את המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הקמח טפיוקה עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים מהמיקסר, לשים למסה אחידה, מגלגלים לצינור בקוטר של בערך 2 ס"מ ופורסים את הגליל לעיגולים בעובי של 2 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות אפייה ב-180 מעלות.