"עונת החופשות" שנפתחה בתחילת החודש, עם סיום הקייטנות והגנים, מקבלת השנה משמעות אחרת כאשר ככל הנראה, האפשרות היחידה לחופשה מהנה נמצאת בגבולות ארצנו הקטנטונת. בזמן שהמטוסים ממשיכים להיות מקורקעים וחלום החופשה בחו"ל נראה רחוק ולא משתלם, זו ההזדמנות להתארח במלונות מקומיים שעושים עכשיו הכול כדי לאפשר לנו חווית אירוח מלאה ומושלמת, ללא חשש.

בדיוק לשם כך הגו משרד הבריאות והתאחדות המלונות "תו סגול להפעלת בתי מלון", שהוא למעשה הרחבה של התו הסגול הרגיל, אשר קובע שורה של הגבלות נוספות שמטרתן העיקרית היא שמירה על בריאותם של האורחים ועובדי המלון כאחד, בכדי לאפשר את המשך פעילות האירוח של ענף המלונאות בישראל.

אז איך באמת שומרים עלינו?

ישנם מספר שלבים אותם מבצעים המלונות כדי למנוע את התפשטות נגיף הקורונה:

רישום ואכיפה – כל אורח הנכנס למלון חייב ברישום ובמדידת חום גוף. השהייה במלון תתאפשר אך ורק לאורחי המלון ואורחים מבחוץ לא יורשו להיכנס. בנוסף, צוות המלון יאכוף בצורה קפדנית חבישת מסיכות בכל החלקים הציבוריים במלון, ובמקרה שאורח לא ייענה להוראות הצוות – יוזמן לו פיקוח עירוני או משטרה.

מסכות במלון (צילום: shutterstock By Space_Cat)
צילום: shutterstock By Space_Cat

חדרי אוכל – אזורי האכילה, שבדרך כלל נחשבים לעמוסים וצפופים, יקבלו סועדים עד 35 אחוז בלבד מהתפוסה המקסימלית המותרת. לשם כך, יורחבו שעות פעילות חדרי האוכל, שטח ההושבה יורחב גם לשטחים פתוחים כמו מרפסות וגינות, ויתבצע רישום מלא של כל אורח בכניסה לחדר האוכל. האוכל יוגש לאורחים במזנוני הגשה או ישירות לשולחן באמצעות מלצר. בנוסף, תהיה אכיפה מלאה על חבישת מסיכות ועל שמירת מרחקים בתור לעמדות הגשת האוכל.

בריכות שחייה – תוגבל הכניסה לשטח הבריכה למקסימום קיבולת של 7 מ"ר לאורך ואילו במים הצפיפות לא תעלה על 6 מ"ר לאדם.

ריחוק חברתי – העובדים בבית המלון יקפידו על שמירת מרחק של 2 מטרים בין משפחה גרעינית אחת לשנייה בלובי ובחדרי האוכל, וגם על הפרדה מקסימלית בין האורחים לצוות המלון בכל מהלך השהות, משלב הצ'ק-אין, דרך מתן שירות וניקיון החדרים (שמתבצע ללא נוכחות האורחים בחדר) ועד שלב הצ'ק-אאוט. מלונות שמפעילים ברים ומועדוני לילה, לא יפתחו את מקומות הבילוי הליליים כדי למנוע התקהלות.

שר התיירות, אסף זמיר, הודיע כי "התו הסגול המותאם יאפשר לישראלים לקיים חופשות קיץ בבטחה ולענף המלונאות להמשיך לפעול. צוות משרד התיירות וצוותי התאחדות המלונות עמלו בזהירות יתרה וביסודיות על מנת לייצר מתווה אחראי שיבטיח שמירה על בריאותם של העובדים והאורחים כאחד. נמשיך לפעול כדי לייצר פתרונות שיאפשרו לאזרחי ישראל להמשיך ליהנות ולתמוך בתיירות הפנים בישראל ולהעניק רשת ביטחון לעובדי הענף."

ואיך אנחנו יכולים לשמור על עצמנו?

למרות התו הסגול הקפדני והאכיפה מצד בתי המלון, הדרך הטובה ביותר להישמר מהנגיף ועדיין ליהנות מחופשה בראש שקט, היא לגלות אחריות אישית. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבלות בבטחה ברחבי המלון:

בחדר האוכל – חשוב להגיע בשעה שנקבעה לכם ולא לאחר או להקדים, כדי לאפשר סביבת אכילה בטוחה ומרווחת לכם וליתר האורחים. יש לחבוש מסיכה בכל עת, למעט כאשר אתם אוכלים בשולחן, ולשמור על מרחק של שני מטרים בתור לעמדות ההגשה.

בופה במלון (צילום: shutterstock by Jade ThaiCatwalk)
צילום: shutterstock by Jade ThaiCatwalk

בבריכה – כדאי לקבוע מרחב אישי באמצעות מיטות השיזוף וליצור רווח של מיטת שיזוף אחת ריקה מכל צד, ולא להתערבב עם משפחות אחרות. כדאי להקפיד לשמור על מרחק של שני מטרים מאורחים אחרים גם במהלך הרחיצה בבריכה, ולשטוף את עצמכם לפני ואחרי הכניסה למים.

בחדר הכושר – להשתמש במגבת אישית גדולה כדי למנוע מגע ישיר עם המכשירים, ולנקות עם מגבונים את המכשיר וידיות האחיזה לפני ואחרי השימוש. כדאי להשתמש בבקבוק שתייה אישי ולא בקולרים.

בלובי – מומלץ להימנע מהתקהלויות ולהקפיד על שמירת מרחק של שני מטרים לפחות מאורחים אחרים ומצוות המלון. במידת האפשר, עדיף לשבת במקומות פתוחים ולא בחלל סגור.

בנוסף, לעטות מסיכה המכסה את הפה והאף בכל זמן שאתם מחוץ לחדר, והכי חשוב – להישמע להוראות צוות המלון.

בריכה  (צילום: shutterstock By KrakenPlaces)
צילום: shutterstock By KrakenPlaces

חופשה נעימה ובטוחה!

להזמנת חופשה בטוחה >