זעקה בין-לאומית נגד פייסבוק: מעל 120 ארגונים פרו-יהודים דורשים בקריאה מאוחדת מפייסבוק להגדיר מהי אנטישמיות ברשת החברתית - ולאמץ את הגדרת האנטישמיות של הברית הבין-לאומית לשימור זכר השואה (IHRA). מדובר בשיתוף פעולה נדיר של ארגונים מארה״ב, קנדה, אוסטרליה, ברזיל, צרפת, בריטניה ועוד, שלרוב פועלים באופן מקומי אך הפעם התאחדו לשם הפנייה המאוחדת להנהלת פייסבוק. במקביל, הערב (שלישי) ייפתח קמפיין הסברה מיוחד ברשת.

לקריאת המכתב המלא - לחצו כאן

הארגונים קוראים במכתב פתוח לדירקטוריון פייסבוק לאמץ את ההגדרה של אנטישמיות וטוענים במכתב שהרשת החברתית מסרבת לקבל אותה - מכיוון שההגדרה מכירה בכך שגילויים מודרניים של אנטישמיות קשורים גם לישראל. בין הארגונים שחתומים על המכתב: מרכז שמעון ויזנטל למאבק באנטשימיות, ארגון הקהילה הישראלית-אמריקאית (IAC), המרכז לזכויות אדם ע"ש ראול וולנברג (קנדה), StopAntisemitism.org, StandWithUs, הפדרציה הציונית של אוסטרליה, הפדרציה הציונית של שוודיה, "מילואימניקים בחזית" ועוד.

כ-40 מדינות כבר אימצו את ההגדרה הזאת אם באמצעות חברותם באיגוד או באופן עצמאי. ההגדרה פורצת הדרך מציינת מגוון סוגים של אנטישמיות - בהם האנטישימיות "קלאסית" שכוללת קונספירציות אנטי-יהודיות ועלילות דם והאנטישמיות ה"מודרנית", שכוללת השוואות בין מדיניותה של ישראל לנאצים או שלילת זכותו של העם היהודי להגדרה עצמית. עם זאת, יש להדגיש כי ה-IHRA אינו מגדירה ביקורת עניינית על מדיניות ממשלת ישראל כאנטישמיות.

"לבנות מחדש את האמון עם הקהילה היהודית"

"על ידי הגדרת אנטישמיות, פייסבוק תנקוט צעד ענק קדימה בהגדרת מראה הדיבור האנטישמי", אמרה אמילי שריידר, אחת ממארגנות הקמפיין. "במקום תקנים קהילתיים מעורפלים, יהיו לנו הנחיות ברורות שיסייעו להודיע ​​למנחי התוכן של פייסבוק ולבנות מחדש את האמון עם הקהילה היהודית".

הקמפיין הציבורי יושק כאמור הערב (שעון ישראל) תחת הכותרת "הגדירו את הבעיה כדי להילחם בה" (#DefineItToFightIt), והוא מגיע לאחר שערוריות רבות ברשתות החברתיות בנושא האנטישמיות. גם אתר רשמי נפתח לטובת הקמפיין. רק בתקופה האחרונה הקהילות היהודיות החרימו את טוויטר למשך 48 שעות בגלל כישלונה לאפל בשיח השנאה. נציגת טוויטר ציינה לאחרונה בדיון בכנסת כי החברה מסרבת להוריד את חשבונו של מנהיגה העליון של אירן, האייתוללה חמינאי, לאחר שקרא בציוץ לרצח עם נגד ישראל. נציגת טוויטר הסבירה את הסירוב בכך ש"זה לא האינטרס הציבורי".

דייויד קולייר, פעיל פרו-ישראלי בבריטניה, סיכם כי "התנגדות לאנטישמיות אינה בעלת משמעות אם ענקי המדיה החברתית כמו פייסבוק לא יגדירו בבירור מהי התבטאות אנטישמית. נמאס לנו ממילים ריקות מפלטפורמות שמאפשרות ביטוי שנאה. אנחנו רוצים פעולה נחרצת. הגיע הזמן שפייסבוק תקח את האחריות שלה ברצינות על ידי אימוץ פומבי של ה- IHRA".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות