יש לא מעט ימים בשנה וכמעט כל אחד מהם הוא יום בינ"ל למשהו. אז היום, אם פספסתם את הממו, הוא יום האננס הבינ"ל שזה לא כזה מגוחך. אחרי הכול, מדובר בפרי שמסתובב עם כתר על ראשו על בסיס קבוע. הוא יקר, לא קל לחיתוך, אבל כמה שהוא טעים. הנה כמה עובדות על הפרי הצהוב והמופלא. 

  1. טרופי וטוב לו

    האננס הוא צמח טרופי, שגובהו מגיע עד ל 80 ס"מ ומוצאו ביערות ברזיל. העלים של האננס מרובים, ארוכים ובשרניים כמו צבר. כל צמח כזה מחזיק בדרך כלל פרי אחד תוך שנה עד שנתיים משתילתו אבל מצמיח חוטרים הממשיכים את חייו.
  2. איפה הוא מיוצר?

    מוצא האננס הוא בדרום אמריקה. התיעוד הראשון של הפרי מיוחס לקולומבוס, הוא ומגלי ארצות אחרים שליוו אותו במסעותיו מצאו אננס באיי הודו המערבית, שם האננס שימש לייצור מזון ויין. ארצות הייצור העיקריות הן: ברזיל, מקסיקו, טייוואן, פיליפינים, תאילנד, מלזיה, דרום אפריקה, אוסטרליה חוף השנהב, קניה והוואי. בישראל בשנות ה-30 גידלו אננס בהיקף ניסויי אבל רק לאחר שעברו לגדלו תחת יריעות פלסטיק או רשת. בהדרגה  זה הפך לענף חקלאי. מתחילת שנות השמונים מגדלים בארץ אננס רק באזור החוף. כל הייצור נצרך בשוק המקומי. 
  3. למה קוראים לו ככה?

    Piña - אצטרובל בספרדית, כיוון שצורתו של האננס הזכירה לספרדים את צורתו של האצטרובל. 
    Apple - הפרי הטרופי הפך במהרה לפופולרי ביותר ברחבי אירופה. האנגלים הוסיפו לו את השם 'תפוח', כיוון שרצו שיהיה מזוהה עם פירות טעימים אחרים ומוכרים. מקור השם בעברית מגיע מהמילה הטרופית 'אננה', שפירושה הוא 'פרי טוב'.
  4. "הריון" של כמעט שנתיים

    אננס בישראל גדל מצע מנותק בחממות על אדמה מיוחדת שמכינים במיוחד עבור גידולי אננס
    האננס הישראלי התחיל את דרכו רק לפני כעשור. עד אז היו מייבאים אותו. מכיוון שהפרי גדל בחממות  - היום ניתן למצוא אננס לאורך כל השנה, ומשנה לשנה יש יותר ביקוש לפרי הטעים. מחזור ההבשלה של כל עץ 1.8 שנים, כלומר העץ נותן פרי כל 1.8. 

  5. מהו הזן הנפוץ בארץ?

    "הזן הנפוץ ביותר בארץ הוא קווין המיועד למאכל טרי", נמסר לנו מ"כרמלה", פירות וירקות משוק הכרמל משלוח עד הבית. "לאחרונה התחילו גם בגידול הזן סמוט-קאיין, שהוא הזן החשוב ביותר בעולם לשימורים". מתחילת השנה נמכרו בכרמלה יותר מ-6K יחידות אננס - עלייה של 150% מתקופה מקבילה אשתקד.
  6. היתרונות של אננס

    "כמו ירקות ופירות אחרים, האננס שופע יתרונות תזונתיים: נוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. נוסף על הייצור העצמי של הגוף, פירות וירקות הם מקור חיצוני מצוין לנוגדי חמצון. ויטמין C המצוי באננס הוא נוגד חמצון רב־עוצמה. במחקרים רבים נמצא קשר בין הצריכה שלו להפחתת הסיכון למחלות סרטניות שונות.
  7. איך חותכים אננס?

    הניחו את האננס על צדו ובאמצעות סכין חתכו את חלקו העליון והתחתון. העמידו כעת את האננס וחתכו אותו באמצע, כך שתקבלו שני חלקים שווים. כעת מומלץ להסיר את החלק הקשה של הליבה של האננס, אותו חלק שקשה ללעיסה. מכאן המשיכו לחתוך ממש כפי שחותכים אבטיח למשולשים וכך תקבלו ביס מושלם מאננס טרי. 



  8. איך הכי כדאי לאכול אננס? 

    "יש להבחין בין התצורות השונות של האננס - טרי, משומר, מיובש ומיץ. הפרי הטרי מכיל את שפע הרכיבים הטובים שהזכרנו. אננס בקופסת שימורים אומנם נגיש וזול יותר מהטרי, אבל נוסף על הפרי יש בו סוכר וחומרים נוספים לשימור החומציות", אומרת הנטורפתית מורן שטרום

    תוכלו למצוא אננס בקוקטיילים, כתוספת לסלט או בתור קינוח מתקתק, אבל אם פספסתם, אחד מהשילובים הידועים לשמצה (וגם אחד הפופולריים ביותר) הוא אננס על פיצה. לא חשבנו שהשילוב המוזר הגיע מדרום אמריקה, אבל להפתעתנו גם לא מיו אס איי, אלא בכלל מעיירה קטנה בקנדה.

  9. זהב של ויטמין C

    כולנו יודעים שוויטמין c חשוב למערכת החיסון שלנו, אבל האם ידעתם ש-200 גרם אננס (פרוסה עבה) מכילים את כל כמות ויטמין c שאנחנו צריכים ביום?!? מספיק פרוסת אננס בכוס מים מדי בוקר ואתם מסודרים. כך גם תשדרגו לכם את השתייה וגם תפנקו את עצמכם במתוק שישמור עליכם בריאים. ואם לא די בכך, לאננס הטבעי יש חומר צמחי ייחודי בשם - ברומלין ולו יכולת לסייע בעיכול חלבונים ומניעת נפיחות בבטן , מסוגל לסייע בהשמדת תאים סרטניים ובשמירה על התאים הבריאים. כל הסיבות לאכול אננס

  10. הקינוח המושלם

    "אכילת אננס לאחר ארוחה מלאה תעזור לכם לעכל את האוכל ולהיפטר מתחושת כבדות" אומרת שטרום. 
  11. סעיף בונוס

    *מתכון אייס-גורט אננס קייצי:* שמציעה שטרום:
    גביע יוגורט
    כפית אבקת צבע מפירות (ניתן להשיג בחנויות טבע)
    פרוסות דקיקות של אננס טרי
    *ניתן להוסיף אוכמניות ופטל טרי.
    אופן הכנה:
    - ערבבו את היוגורט עם אבקת הפרי.
    - שטחו לשכבה אחידה, על נייר אפייה במגש.
    - פזרו מעל את פרוסות האננס.
    - הכניסו להקפאה למשך שעתיים לפחות.
    - שברו א-סימטרי והגישו לשולחן❤️.