על המנגל הבא שלכם יעלו קרוב לוודאי בשרים, פיתות ויחד איתם כנראה גם חציל, עגבניה ובצל שמאוד אוהבים את פעולת החריכה שמוציאה מהם את המיטב. אנחנו מציעים לכם לגוון עם מאכלים קצת פחות שגרתיים שכנראה יפתיעו אתכם.

תירס

הגל המקסיקני ששטף את ישראל בשנים האחרונות הביא לנו את התירס הצלוי עם שלל תוספות. במדינות שמעבר לים מדובר על מאכל רחוב לגיטימי לגמרי ואפשר לפגוש דוכנים שמתמחים בתירס על האש עם תוספות. אנחנו מציעים לכם לנסות את זה באירוע על האש הבא. את התירס כדאי לצלות כשהוא עם הקליפה וכשמוכן (והתקרר) לקלף ולפזר עליו את התוספות. אפשר גם לצלות אותו עטוף בנייר כסף ומשופד על שיפוד ברזל כשהוא מרוח בחמאה מתובלת או בשמן זית מתובל בצ׳ילי, בגבינת פיקורינו ופפרקיה מעושנת.

פירות

אננס, בננה ואפילו אגס אוהבים מאוד את הגריל. את הבננה אפשר לצלות בשלמותה כשהיא עם הקליפה ולאחר הצליה לחתוך חתך דק ולהכניס בנימה שוקולד או מייפל ואז להגיש על גבי נייר אפיה ולאכול עם כפית. אפשרות נוספת היא לחתוך את הבננה לאורך לשני חצאים כשהיא עם הקליפה ולצלות רק מהצד שנותר ללא הקליפה. אחרי זה אפשר להגיש בתוספת רוטב שוקולד ועם כפית כמובן.

ירקות קצת פחות שגרתיים

את התפוח אדמה והבטטה בוודאי כבר צליתם אבל האם ניסיתם להכין סטייק כרוב, סלט גמבה או שיפודי קולורבי? על מנת לצלות את הכרוב חתכו אותו ל4-6 פלחים תוך כדי ששומרים על הליבה (כדי שלא יתפרק). תבלו בשמן זית, טימין, מלח, פלפל גרוס ושימו על הגריל. על מנת להכין סלט גמבות עם טעמי חריכה טעימים צריך לצלות את הגמבות בשלמותן, להניח להן להתקרר ואז לפרק אותן עם הידיים לחתוך לרצועות ארוכות, לתבל בשמן זית, פלפל, חומץ בן יין ומלח גס והסלט מוכן.

פירות ים

כן גם פירות ים יכולים לעלות על האש. קנו שרימפס מקולף או קלמרי שלמים, שפדו אותם, מרחו אותם בשמן זית מתובל בשום כתוש, מלח ופלפל גס והעלו אותם על הרשת. הם יהיו מוכנים מהר מאוד וטעימים הרבה יותר מכל מנת פירות ים אחרת שאכלתם.

שום ובצלצלי שאלוט

תשפדו אותם אחד אחרי השני כשהם בקליפתם ואחרי צליה קצרה הם יוסיפו לכל חתיכת בשר תוספת קטנה ומיוחדת. משום הצלוי אפשר גם להכין בקלות מחית טעימה. פשוט מועכים אותו אחרי הצליה, מוסיפים מלח, פלפל וקצת שמן זית ויש לכם תוספת לא שגרתית למנגל.