חזה עוף בסויה ותבלינים

אחד הקריטריונים החביבים עלינו לזה שמנה היא סופר-מהירה הוא אם בזמן שלוקח לסיר אורז להתבשל (15-10 דקות) - העיקרית יכולה להיות מוכנה. במתכון הזה זה לגמרי קורה. ככה זה כשכל מה שצריך לעשות זה לטגן קוביות קטנות של עוף, להוסיף שלל תבלינים וקצת רוטב סויה ולהקפיץ בקטנה. אם הסויה היא ללא גלוטן - מתאים גם לצליאקים.

חזה עוף בסויה ותבלינים

נודלס עם פטריות שימג'י (צילום: עידית נרקיס כ
נודלס עם פטריות שימג'י|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

נודלס עם פטריות

מנה בניחוח אסייתי מהסוג שקורץ לנו הישראלים, כי הוא גם מתקתק וגם מלוח וגם כל מה שכיף באוכל אסייתי. מה צריך? נודלס, פטריות, חמאת בוטנים וחלב קוקוס, רוטב סויה ומעט שמן שומשום. אה, וכמובן 20 דקות פנויות, בשביל להכין את היופי הזה. גם צמחוני, גם טבעוני, והכי טעים שיש.

נודלס עם פטריות

קציצות בטחינה דלות קלוריות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קציצות בטחינה דלות קלוריות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קציצות בטחינה

במקור התאמנו את המתכון הזה לנמצאים בדיאטה (והצלחנו! הגענו ל-150 קלוריות לזוג קציצות, כולל הטחינה!). אם אתם לא בעניין של הפחתת קלוריות, ראשית אשריכם, ושנית - אתם מוזמנים להכין את אותו מתכון עצמו אבל עם נתח בקר שמנמן (במקום שילוב של בקר רזה, עוף והודו), ולפרגן בכמות של הטחינה מלמעלה. סוג של סינייה, שאנחנו באופן אישי מתים עליו.

קציצות בטחינה

בתיאבון!