>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן

לפני שנה אמבולנס ובו חולה במצב קשה, בת 78, דהר לעבר בית החולים האוניברסיטאי בדיסלדורף שבגרמניה. בדרך, הם הודיעו לבית החולים שהם אוטוטו מגיעים. אלא שבדיוק ברגעים האלה בית החולים התמודד עם מתקפת כופרה - חברת האקרים פרצה למחשבים שלהם, נעלה אותם ודרשה כסף כדי לשחרר. בית החולים לא יכול היה לקבל חולים חדשים, גם לא את בת ה-78 במצב הקשה, והאמבולנס נסע שלושים ושניים קילומטר משם, שעה עיכוב, לבית חולים אחר. החולה לא שרדה.

כבר כמעט שבוע שבית החולים הלל יפה מתמודד עם מתקפה דומה. למזלנו, לא ידוע כרגע על מישהו שמת כתוצאה מזה שכל מערכת המחשבים נלקחה כבת ערובה - אבל הסיפור הזה חושף את הבעייתיות ואת הסכנות באופן שבו בתי החולים בישראל ממוגנים מפני האקרים.

אז הפעם נשוחח עם כתבנו לענייני טכנולוגיה בן מיטלמן - שיספר על השעות הקשות שעברו על בית החולים הלל יפה, כל מה שאנחנו יודעים על התוקפים - ותפקידה של מערכת הבריאות בתחום הסייבר. ד"ר הראל מנשרי, ממקימי מערך הסייבר בשב"כ וראש תחום סייבר ב-HIT המכון הטכנולוגי חולון, יספר על הגוף שאמור להתמודד עם איומי סייבר והדיון בשאלת הסמכויות והכוח שצריך לתת לו כדי לעשות זאת.