בריושים מבצק מדופף, קרואסונים עגולים מממולאים בקרמים משוגעים ופחזניות ענקיות; אפשר למצוא בארץ כל טרנד פטיסרי אפשרי ועכשיו, רגע לפני פסח, נפתח בהרצליה מקום חדש שבטוח תשמחו להכיר בשביל להגיד כמו שצריך ביי ביי לחמץ.

קסה טואה היא פסטצ'ריה, הגרסה האיטלקית לפטיסרי הצרפתי. כפי שמצופה ממקום איטלקי, העיצוב כאן מרהיב: אירופאי קלאסי ומודרני בו זמנית עם הרבה אבן טבעית, שיש, עץ ופליז כמו במיטב המוסדות. גם העובדים לבושים עם המון סטייל והקונדיטורים שעמלים במטבח, המסתתר בחלק הפנימי, חובשים כובעים לבנים גבוהים ומעומלנים. גם לקפה נותנים פה את הכבוד הראוי ובכניסה ניצבת מכונה מרהיבה בצבע זהב שכמותה עדיין לא ראיתם בארץ. מדובר במכונת הדגל של המותג ויקטוריה ארדואינו, החברה שהמציאה את מכונות האספרסו הראשונות בעולם שעובדת עם לחץ קיטור אי שם בתחילת המאה ה-19.

קאסה טואה הרצליה. גם במקום עצמו מזמין (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קאסה טואה הרצליה. גם במקום עצמו מזמין|צילום: לין לוי, mako אוכל
וג'ירלה אל צ'וקולאטו (צילום: גל קלדרון, יחסי ציבור)
וג'ירלה אל צ'וקולאטו|צילום: גל קלדרון, יחסי ציבור

בוויטרינות של Casa Tua מחכים לכם קינוחים איטלקיים כמו קורנטו ממולאים בקרם פיסטוק, בריוש במילוי קרם ריקוטה ודובדבני אמרנה, ונציאנה מבצק בריוש ממולא קרם פטיסייר, ספירלה של קרם שקדים וסוכר גבישי, רומבו לה פראגולה - מאפה ממולא קרם דיפלומט ותותים וג'ירלה אל צ'וקולאטו - מאפה בצורת דיסק עומד שבתוך הבצק המדופף שלו קרם מסקרפונה מוקצף, אגוזי לוז וגלאס רושה (26 שקלים) ופרולה אל צ'יקולטו – מאפה בצק פריך ממולא בקרם לוז (25 שקלים).

יש כמובן גם מריטוצו: ענן בצק בריוש ענק ממולא בקרם פטיסייר ושמנת מוקצפת אוורירית ומתוקה בדרך הכי חיובית ולא מוגזמת (36 שקלים). טעמנו גם קינוח נפוליטני מפורסם בשם בבה – הגרסה האיטלקית לסברינה. מדובר בבצק בריוש עם הרבה ביצים שספוג בהמון רום ומלמעלה מעוטר בגלייז ג'לטיני מתוק וקרם מסקרפונה מוקצף .

מריטוצו חלומי. קאסה טואה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מריטוצו חלומי. קאסה טואה|צילום: לין לוי, mako אוכל

בגזרה המלוחה יש כאן כריכי פניני קפרזה בלחמניות איטלקיות לבנות נימוחות (36 שקלים) ופיצטות (40-42 שקלים) בגרסאות קלאסיות עם ארטישוק ואנשובי או עם מוצרלה ובזיליקום ויש גם גרסה מפתיעה ולא שגרתית עם טופינג של ביצה ומיונז, כפי שנהוג לאכול בעיר פאנו שלחוף הים האדריאטי. חידוש מעניין נוסף שיש כאן ולא פגשנו עדיין בארץ הם כריכים בלחמניות עגולות ושטוחות בשם קצ'ה א-פפה מאזור האדריאטי (39 שקלים): בצק של פוקצ'ה אבל קצת יותר דחוס, שמלא בפקורינו, פרמזן ופלפל שחור. בתוך הלחם הזה נארזים ירקות, טונה, אבוקדו וגבינת מוצרלה.

כריכון קאצ'ה אה פפה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
כריכון קאצ'ה אה פפה|צילום: לין לוי, mako אוכל
הגרסה האיטלקית לסברינה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הגרסה האיטלקית לסברינה|צילום: לין לוי, mako אוכל

אחרי שתעמיסו את המגש תוכלו לבחור בין ישיבה באזור ה"פיאצה" עם שולחנות נמוכים או גבוהים או לתפוס מקום על בר ישיבה שצופה על הפיאצה. מיד אחרי פסח מבטיחים פה ערבי אפריטיבו עם הופעות ג'אז ואפרול שפריץ ממש כמו באיטליה.

את המקום המסקרן והמיוחד הזה פתחו בקניון אאוטלט בהרצליה בני הזוג רייצ'ל ואנדראה מגי, מסעדנים ותיקים בינלאומיים, המחזיקים במסעדות איטלקיות ברחבי אירופה וארצות הברית ובארץ את מסעדת קלאטה 15 הסמוכה לקאסה טואה. לצורך הפתיחה הם גייסו שף קונדיטור מאיטליה - מתאו קוואצוני (Matteo Cavazzoni) - הבעלים של פסטיצ'ריה הקרויה על שמו בעיר פאנו שבמחוז פזארו ואת Davide Dorbini המשמש כשף קונדיטור במקום (והוא השתלם אצל השף קונדיטור המוערך עמנואל פורקונה (Emmanuele Forcone), אלוף העולם בקונדיטוריה לשנת 2015.

אחרי פסח יתווספו לוויטרינות ספוליאטלה מדופפת להפליא, סופגניות בומבולוני תפוחות ואווריריות במילוי קרם עדין וציפוי סוכר פריך, פוקצ'ות וג'אבאטות (שימו לב, לא ג'בטות) וג'לטו איטלקי.

מדינת היהודים 85, הרצליה. טלפון: 09-9664340. שעות פעילות: ראשון-שבת 7:00-19:00