ויקי כריסטינה היה אחד הטאפאס ברים הראשונים להיפתח בארץ אי אז לפני 15 שנה, בתחילת הגל שהכניס לחיינו את המנות הקטנות בהשפעה קטלונית ואת קונספט המנות לחלוקה. מאז עברו בו הרבה מאוד ערבי פלמנקו תחת כיפת השמיים ואינספור תיירים מרוצים, אבל בחצי השנה האחרונה, מאז 7 באוקטובר, הוא עומד סגור, בתוך מתחם התחנה שנראה כולו יותר כמו בית קברות לעסקים מאשר מתחם בילוי. אבל לסיפור הזה יש סוף טוב, אנחנו מקווים, וממש עכשיו חוגג המקום תחייה מחודשת עם VC24 - הגלגול החדש של ויקי כריסטינה.

לא הרבה מקומות בתל אביב שרדו את חילופי הטרנדים, את הקורונה ואת המלחמה ונולדו שוב בדמות חדשה כמו עוף החול. הגרסה החדשה של ויקי כריסטינה היא לא בר ואין בה טאפאס, והיא אומנם איבדה מהאופי הספרדי הבועט שלה, אבל בגרסתה החדשה היא הרבה יותר טעימה ומלאת תקווה. VC24 יותר מוארת, יש בה שולחנות וכיסאות ולא רק ישיבה על הבר והיא פונה לכל מי שמחפש את היציאה הלא מחייבת של דרינקים ונשנושים – הלהיט החם של עידן פוסט 7 באוקטובר.

השף. ברק אביטל  (צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור)
השף. ברק אביטל |צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור

שף ברק אביטל (לשעבר סו שף בטוטו) הרכיב עבור המקום החדש תפריט שמדבר ברוח התקופה, ומציע מנות אופנתיות עם חיבור בין המזרח התיכון למזרח הרחוק במחירים נגישים יחסית. בין השילובים המקוריים של אביטל תמצאו שילוב בין סשימי, פונזו דבש וליים עם מלפפון וג'ינג'ר קריספי, שמובילים מנת דג נא מעולה (64 שקלים); פטריות המלך עם גרמולטה לימון שיספקו לכם כמה ביסים שמימיים (42 שקלים); וקלמרי עם אבן יוגורט (68 שקלים). טעמנו גם ברוסקטה מצוינת עם טרטר טונה ילו פין בשילוב עם פונזו הדרים, ווסאבי ואיולי ליים (68 שקלים), שיפוד אנטרקוט שהיה עשוי בצורה מושלמת וגם מנה מעולה של קלמרי ברוטב ספרדי מעניין.

למקרה שאתם מגיעים רעבים יותר יש כאן גם סינטה על העצם, ואם אתם בעניין של היילייטים יש גם פסטה כמהין (72 שקלים), קרפצ'ו אינטיאס, פרחי כרובית עם שקדים ושמן בזיליקום (39 שקלים) וגם לבבות חסה עם פקאנים וגבינה כחולה, שהפך בשנה אחרונה לסלט הדגל במסעדות ישראל.

VC24. נגישה לכיס (צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור)
VC24. נגישה לכיס|צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור
ברוסקטה עם טרטר טונה ילו פין. VC24 (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ברוסקטה עם טרטר טונה ילו פין. VC24|צילום: לין לוי, mako אוכל

VC24 היא הרבה יותר נגישה לכיס, ומציעה אוכל מעולה ברמה של מסעדת שף בתפריט שהמנה הכי יקרה בו עולה 85 שקלים. עוד יש בה עכשיו יציאה לפארק המסילה הטרנדי, וכל זה בקרבת תחנת אליפלט של הרכבת הקלה. ומה עם העץ הענק במרכז החצר היפה? אל דאגה, הוא לא הלך לשום מקום.

כרגע המקום פתוח רק בערב, אבל בשבועות הקרובים עתיד לחזור הבראנץ' של חמישי-שישי-שבת כפי שהיה נהוג בזמנים טובים יותר, והאזור של ויקי יהפוך למסעדה קצת יותר מהודרת עם מפות לבנות ומטבח פתוח שבו השף יבשל לקבוצות קטנות באווירה של חדר פרטי תחת כיפת השמיים.

VC24. מתחם התחנה, תל אביב יפו. טלפון: 03-7367272. לא כשר