פאי שקדים

המרכיבים:

200 קמח ללא גלוטן

50 גרם קמח שקדים

170 גרם חמאה

ביצה

80 גרם סוכר

לקרם שקדים:

300 גרם שקדים טחונים

3 ביצים, מופרדות

200 גרם סוכר

כף קליפת לימון מגוררת

כפית תמצית שקדים

לקישוט:

שקדים

קליפת לימון מגוררת

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מכינים בצק: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון. מרדדים ומכניסים למקרר.
  2. מסדרים את הבצק בתבנית פאי בינונית ואופים אפייה עיוורת (עם נייר אפייה ומשקולות) 20 דקות 180 מעלות, כדי שהבצק לא יתנפח.
  3. מכינים קרם שקדים: מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את החלמונים ואת שאר המרכיבים ומקציפים עוד 20 שניות.
  4. מוציאים מהתנור, יוצקים את הקרם ומפזרים שקדים. אופים עוד 25 דקות. מפזרים קליפת לימון מגוררת ואבקת סוכר.

פסטייה goan גלאם

פרגית צלויה עם בצל מקורמל, פקאנים, עשבים וקליפת לימון מגוררת, מוגשת על יוגורט.

המרכיבים:

200 גרם פרגיות, חתוכות לגודל של 2*2 ס"מ

שמן זית

בצל לבן, פרוס

שן שום

חצי כפית קינמון

10 פקאנים

קליפה מגוררת מלימון שלם

2 ענפים של עלי אורגנו טריים

חופן כוסברה טרייה

חופן פטרוזיליה

חופן נענע

2 כפות יוגורט 10% שומן או יותר

מלח ים גס

פלפל שחור כתוש טרי

אופן הכנה:

  1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. צולים את הפרגיות על אש גבוהה עד להזהבה ומתבלים במלח ופלפל.
  2. במחבת נוספת מחממים עוד 2 כפות שמן זית. מקרמלים את הבצל עם מלח ופלפל על להבה בינונית עד שהוא זהוב, מתקתק ונימוח.
  3. מאחדים את הבצל והפרגיות ומקפיצים יחד עוד דקה עם שן השום הקצוצה. מוסיפים קינמון.
  4. מחממים כף שמן זית במחבת על להבה בינונית וקולים את הפקאנים יחד עם מלח עד שהם מתפצחים מעט ומשחימים. מעבירים לצלחת לצינון וחותכים כל פקאן ל-4.
  5. מפרידים את העלים של כל עשבי התיבול מהגבעולים ושמים בקערה. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל וחצי מקליפת הלימון המגוררת.
  6. מערבבים בקערה יוגורט, חצי כף שמן זית, מלח, פלפל ואת שאר הקליפה המגוררת.
  7. צילחות: מניחים במרכז צלחת את היוגורט, מעליו את הפרגיות עם הבצל והפקאנים ומעליהם את סלט העלים.
פסטייה goan גלאם
צילום: נמרוד סונדרס

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.