סופות, חום קיצוני ושטפונות - משבר האקלים מורגש ברחבי העולם, אך לא בכל מקום מנסים להתמודד איתו. רונה צ'יש טיילה ברחבי הגלובוס וגילתה שיש חנויות שמציעות דרך חדשה לקנות, מבלי לפגוע בסביבה. כשגילתה שבארץ אין שום אפשרות כזו, החליטה לפתוח חנות משלה. היום (ראשון) היא סוף סוף עשתה זאת: "אני מקווה שזה יעזור לאנשים שבאמת רוצים לעשות שינוי להגיע ולהתחיל, יעזור לספקים ולבעלי החברות להבין שאפשר גם אחרת", סיפרה ל-N12.

בין הקשיים הכי מרכזיים בטיפול במשבר האקלים ישנם הפחתת השימוש בפלסטיק ועצירת הבזבוז, דברים שמושרשים בתרבות הצרכנית שלנו. כשטיילה בעולם צ'יש נחשפה לתנאי הרכישה השונים בחו"ל, שמציעים לצרכנים חוויה ללא פלסטיק ועם דרכים מקוריות לצרוך בדיוק כמה שאתה צריך.

חנות ללא פלסטיק (צילום: naked market)
חנות ללא פלסטיק|צילום: naked market

כשהיא הגיעה לארץ צ'יש חיפשה לרכוש בחנויות כאלו בישראל וגילתה שאין כאלו בכלל. "החלטתי להרים את הכפפה, חבל שחנויות כאלו לא יהיו נגישות לאנשים שרוצים ואיכפת להם לעשות את השינוי הזה", הסבירה. "יש המון שרוצים לשנות הרגלים ולקחת אחריות על החיים שלנו בעולם הזה אבל לא יודעים איך, חושבים שזה מסורבל, לכן החלטתי לתת להם את האפשרות". 

בחנות החדשה, "naked market", ברחוב בורכוב 1 בתל אביב, לא תמצאו פלסטיק בכלל. גם העיצוב של החנות נעשה מעץ ומחומרים ממוחזרים. מה שכן תמצאו זה מוצרים בתפזורת למילוי עצמי. יש מזון יבש - קטניות, דגנים, שוקולד, קפה, פיצוחים, אגוזים, פסטה, גרנולה, פירות יבשים, תבלינים ויש גם מוצרי ניקוי וטואלטיקה - הכל בלי פלסטיק. המוצרים נמצאים בתוך כלים ממפרספקס ומאפשרים מילוי עצמי בכמות הרצויה ללקוח.

חנות ללא פלסטיק (צילום: naked market)
חנות ללא פלסטיק|צילום: naked market

משום שאין גם שקיות כדי לרכוש את המוצרים צריך לרכוש במקום צנצנות או להביא כלי קיבול אחרים מהבית. "אין ספק שהחנות נוחה יותר לצרכנים שבאו מוכנים עם כלים ולא לכאלו שנכנסו על הדרך, אבל יש פתרונות וכולם עד עכשיו הסתדרו", סיפרה צ'יש. "רציתי לאפשר לאנשים לרכוש בדיוק מה שהם צריכים ולא לזרוק אוכל שכבר אין בו שימוש כי הם קנו יותר מידי או כי הוא כבר התקלקל".