כל שנה נסגרים סביב תקופה זו מאות חוזים בין בעלי בתים לסטודנטים שבאים ללמוד בעיר. השנה בגלל הקורונה, והשנה האקדמאית שהתחילה בעיקר בזום, אין ממש צורך לצאת מהבית של ההורים ולחפש דירה.

עבור אלו שרוצים להתחיל לחוות את החיים הסטודנטיאליים כמה שאפשר, לעבוד במקביל ללימודים ולחיות קרוב למוסד הלימודים- בדקנו עבורכם בעזרת אתר "מדל"ן", איפה הכי שווה לכם לשכור דירה ומה היו השינויים במחירים בתקופה הנוכחית.

השינוי הכי קיצוני נרשם בשכונה ה' באריאל הסמוכה לאוניברסיטה החדשה שהקימו בעיר. ירידה של 1,000 שקלים בשכירות לדירת 4 חדרים, תביא אתכם לשלם רק 2,800 שקלים בחודש- ירידה של 26 אחוזים.

בנחלאות בירושלים, נווה שאנן בחיפה, מרכז העיר הרצליה ובראשון לציון נרשמו ירידות מתונות יחסית. בין 4 ל- 7 אחוזים בשכירות החודשית בשכונות הסמוכות לאוניברסיטאות ולמכללות.

הערים היחידות שבהן לא נרשם שינוי בשכר הדירה הן תל אביב ובאר שבע. בשכונות רמת אביב בתל אביב הסמוכה לאוניברסיטת תל אביב, ושכונה ד' בבאר שבע הסמוכה גם היא לאוניברסיטה שבעי- תמשיכו לשלם עבור דירת 3 חדרים 5,900 שקלים ו- 2,300 שקלים בהתאמה. יחי ההבדל הקטן.

 "לפתיחת שנת הלימודים האקדמית בלמידה מרחוק היתה השפעה ברורה על מחירי השכירות בשכונות הסמוכות למוסדות האקדמיים", מסביר טל קופל, המשנה למנכ"ל madlan. "ככל שהשכונה היא שכונת סטודנטים מובהקת יותר - כך היתה הפגיעה קשה יותר".

"רמת אביב, למשל, שהיא אמנם שכונת סטודנטים אך מתגוררים בה גם לא מעט משפחות ומבוגרים, לא הושפעה כלל", הוא מדגים. "מצד שני, מאחר ולא ברור מתי הסטודנטים יחזרו ללמוד בפועל בין כותלי האוניברסיטה ולא מרחוק, כבר היום אנחנו רואים שיותר ויותר דירות בשכונות סטודנטים מובהקות עומדות ריקות להשכרה, במקביל לכל מיני יוזמות להוספת סעיפי שחרור בחוזי השכירות כדי למנוע נטישה מוחלטת של הסטודנטים. 

"הנפגעת הקשה ביותר עד כה היא שכונה ה' באריאל, מאחר ואוניברסיטת אריאל מציעה גם ככה לסטודנטים מגוון פתרונות מחיה מסובסדים בקרבתה, ממעונות ועד קראוונים. סביר להניח שבניגוד לשנים קודמות, אז היה ביקוש גבוה לפתרונות אלה ומי שלא התקבל אליהם נאלץ לשכור עצמאית דירה, השנה נוצר מצב הפוך, של מיעוט דרישה למעונות".