הקורונה הכלכלית הביאה איתה גל פיטורין נרחב בקרב הציבור הישראלי. יותר ממיליון ישראלים ישבו בבית בגל הראשון, וקצת פחות ממיליון מהם עדיין בבית במהלך מה שנראה כמו הגל השני. רוב המפוטרים במשק הם דווקא אלו בעלי השכר הנמוך ולכן התוצאה של הדבר הזה היא שהשכר הממוצע במשק דווקא עולה. ומי עלול להרוויח מזה? דווקא אלה שמרוויחים טוב מאוד, ביניהם גם הפוליטיקאים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

המשכורת של חברי הכנסת, השרים והשופטים נגזרת מהשכר הממוצע במשק מכיוון שהוא צמוד אליו. בינואר הקרוב השכר שלהם עתיד להתעדכן אולם ההערכה היא שהמשק עוד לא יחזור לאחוזי האבטלה שהיו ערב המשבר ועל כן רבים מהבכירים האלו ייהנו מעלייה דרמטית בשכר. בחודש שעבר השכר הממוצע במשק כבר הגיע ל-12 אלף שקלים, זינוק של 14%, כך יוצא שחבר כנסת שמשתכר ב-43 אלף שקלים בחודש, ירוויח בינואר קרוב ל-50 אלף שקלים.

חבר הכנסת מהליכוד שלמה קרעי העלה הצעת חוק שמטרתה לשים סוף לעיוות המרתיח. קרעי מציע לשנות את הנוסחה כך ששיעור דמי האבטלה ישולב בתוך הנוסחה שלפיה יעודכן שכר הבכירים. על פי הצעת החוק, הנוסחה החדשה תהיה תקפה לפחות עד ששיעור האבטלה במשק יחזור להיות פחות מ-10% וככה בעצם השכר ינורמל בחזרה למצב הרגיל.

ח
ח"כ שלמה קרעי מהליכוד|יח''צ: יח"צ

בימים האחרונים קרעי הלך להחתים על הצעת החוק חברי כנסת מסיעות נוספות, אנחנו נמשיך ונעקוב מי מהם יסכים לוותר על העלייה בשכר ומי יתנגד. ייתכן ואם הצעת החוק הזו לא תעבור, הזעם בציבור שכבר גם ככה גבוה - יעלה עוד יותר.