כדי לשמור על משקל בריא ומאוזן, חשוב שנשרוף יותר קלוריות ממה שאנחנו צורכים. שזה מצריך מאיתנו לא רק להתאמן ולהיות פעילים, אלא גם לוודא שאנחנו לא צורכים יותר קלוריות ממה שאנחנו צריכים.  

מה שחשוב לדעת לגבי צריכת קלוריות, זה שאתם לא חייבים לפצוח בדיאטת כאסח (וזה גם לא מומלץ) כדי לעשות צעדים ראשונים לעבר משקל מאוזן ובריא יותר. הנה כמה טריקים שיעזרו לכם לצרוך פחות קלוריות בקלות. 

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

הכינו גלידה ביתית

אנחנו יודעים שאתם מעדיפים פשוט לקנות או להזמין גלידה במשלוח, אבל זה רק כי טרם התנסיתם בהכנת גלידה ביתית - זה הרבה יותר פאן ממה שנדמה לכם וזה גם בריא יותר. ככל שתכינו יותר אוכל ביתי, כך זה יהיה טוב יותר לבריאות ולמשקל שלכם - כי אתם שולטים ברשימת הרכיבים. וזה הרבה יותר קל ממה שנדמה לכם. כל מה שאתם צריכים זה יוגורט, פירות (נסו פירות יער טריים או קפואים) ובלנדר. אחרי שהתערובת מוכנה, הכניסו אותה למקפיא והנה לכם גלידה טעימה, בריאה ועם הרבה פחות קלוריות.

גלידה ביתית (צילום:  zannaz, shutterstock)
טובv יותר לבריאות ולמשקל שלכם. גלידה ביתית|צילום: zannaz, shutterstock

החליפו את הרוטב לסלט

עד שכבר החלטתם ללכת על האופציה הבריאה ולאכול סלט לארוחת צהריים/ערב, טרחתם וחתכם ירקות (או קניתם סלט, אנחנו לא שופטים) - לא חבל שתהרסו אותה עם רוטב עתיר סוכר ומלא בקלוריות? סלט היא אופציה בריאה לארוחה שיכולה להשביע לאורך זמן, למרות שיש לה ערך קלורי נמוך באופן יחסי (תלוי ברשימת המרכיבים כמובן). הבעיה היא שרטבים לסלט (בעיקר אלה בבתי קפה או כאלה שנמכרים מוכנים בסופרמרקט) - יכולים להרוס לכם את הארוחה הבריאה. החדשות הטובות הן שיש לכך פתרון פשוט - להכין את הרוטב בבית. יש אינספור מתכונים ברחבי האינטרנט לרטבים דיאטטיים וסופר טעימים לסלט, שמכילים בין היתר עשבי תיבול שמוסיפים המון טעם, יוגורט יווני, חומץ בלסמי ועוד. 

ואם אתם פחות בעניין של הכנת רטבים ביתיים, אתם תמיד יכולים לתבל בעצמכם, שזה כמובן עדיף על רוטב מוכן מלא בקלוריות, בחומץ בלסמי, חומץ תפוחים, יוגורט, שמן זית ולימון - אופציות בריאות ודלות קלוריות. רק חשוב להזהיר את חובבי שמן הזית: למרות שמדובר בשמן בריא, הוא מכיל לא מעט קלוריות, לכן כדאי לצרוך במתינות. 

סלט בריא (צילום:  Rebecca Fondren Photo, shutterstock)
אל תהרסו את הסלט הבריא עם רוטב עתיר קלוריות|צילום: Rebecca Fondren Photo, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> גל שני בהודו: התסמינים שמקשים את אבחון המחלה
>> זאת העיר עם מספר החולים הגדול ביותר
>> 1 מכל 3 מחלימי קורונה יסבול מבעיה נוירולוגית

הוסיפו חלבון לכל ארוחה

חלבון חשוב לתפקוד תקין של הגוף והוא חיוני למערכות ואיברים שונים, ביניהם השרירים, העור, הורמונים, מערכת החיסון, השיער והקרקפת. אבל אלה לא היתרונות היחידים שלו. חלבון תורם לתחושת שובע לאורך זמן ולפיכך יכול למנוע חיפוש אחר נשנושים בין ארוחות, כך שהוא למעשה גם טוב במיוחד לשמירה על המשקל. חשוב לבחור בחוכמה את סוג החלבון שאתם צורכים ומומלץ להתמקד בחלבון רזה מן החי (כמו עוף, הודו, ביצים ודגים, פחות בשר אדום) וחלבון מן הצומח כמו סויה, טופו, קטניות ושעועית. אז כל מה שאתם צריכים לעשות זה להוסיף מנת חלבון לכל ארוחה (בערך בגודל של אגרוף, אבל אם אתם מתאמנים הרבה, כדאי להתאים את צריכת החלבון ולצרוך יותר ממנו). כן, גם כשאתם אוכלים פסטה, כדאי להפחית בכמות הפסטה ולהוסיף מנת חלבון (כמו עוף או טופו) שתשביע יותר מהפחמימה שבפסטה וגם תספק לכם ערכים תזונתיים טובים יותר. 

ארוחה בריאה (צילום: Sam Moqadam, unsplash)
להוסיף חלבון לכל ארוחה|צילום: Sam Moqadam, unsplash

לאכול פירות (ולא לשתות אותם)

כשאתם שותים מיץ פירות ולא אוכלים אותם בשלמותם, אתם מפספסים סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שבוע, משפרים את העיכול ומונעים עלייה חדה ברמת הסוכר בדם. הרבה יותר בריא ומזין לאכול פירות מאשר לשתות אותם במיץ שלמעשה בעיקר מספק לכם המון סוכר ולא מעט קלוריות. אם אתם לא בטוחים איך לשלב יותר פירות בתפריט היומי שלכם, אתם יכולים להוסיף אותם ליוגורט בבוקר ולהביא פירות חתוכים לעבודה למקרה שתהיו רעבים בין ארוחות.

הוסיפו יותר קטניות לתפריט

כאמור, קטניות הן מקור צמחי מעולה לחלבון. הן גם יכולות להוות תחליף מעולה למנות שמכילות במקור בשר טחון. בבשר טחון יש לרוב כמות משמעותית של שומן (ולפיכך גם של קלוריות) ולכן נחשב לפחות מזין ופחות טוב לשמירה על צריכה קלורית מאוזנת. במקום בשר טחון בפסטה בולונז, או בממולאים למשל, תוכלו להשתמש בעדשים. ואם קשה לכם להיפרד לגמרי מבשר טחון, תוכלי לשלב בשר טחון ועדש (למשל להשתמש בחצי מהבשר הטחון ולהוסיף עדשים) - וכך עדיין תקבלו מנה בריאה יותר.