ממונה הקורונה פרופ' רוני גמזו אמר אמש (שלישי) בריאיון למהדורה המרכזית כי הוא מעוניין להימנע מהטלת סגרים ככל הניתן, אך הודה כי הצעד לא ירד מהפרק.  לדבריו, ההחלטה הסופית על פתיחת שנת הלימודים תתקבל בקרוב. "הסגר עדיין על השולחן", אמר. "ישראל עושה מאמצים עילאיים שלא נעשים במדינות אחרות כדי להימנע מסגר".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

באשר לטענות בדבר "אי ספיקה" בבתי החולים, ציין פרופ' גמזו כי בשלב זה אין מצוקה כזאת. "כרגע יש לנו כעשרים אלף חולים בקהילה וכ-800 חולים בתוך בתי החולים", אמר. "המצב מדאיג, אך לא בקריסה. אני חושש מאוד מהאמירות הללו. הביטחון של הציבור במערכת האשפוזית צריך להיות גבוה כי אנחנו נותנים את הטיפול הטוב ביותר בעולם".

"אתמול נפגשתי עם כל מנהלי בתי החולים והם חיזקו אותי", המשיך גמזו. "יש עדיין זמן אבל צריך לשים אצבע על הדופק, לעקוב כל הזמן, לפתור בעיות, לשחרר לחצים ולתת לבתי החולים בירושלים שיש סביבם תחלואה גבוהה עזרה וויסות חולים. אני לא רוצה להשתמש במושגים של אי ספיקה וקריסה, אנחנו לא שם".

מחלקת הקורונה בשיבא תל השומר (צילום: יוסי זליגר, פלאש/90 )
"המצב מדאיג, אך לא בקריסה". אילוסטרציה|צילום: יוסי זליגר, פלאש/90

גמזו התייחס לדרישות נתניהו והמל"ל להטיל סגר ולעימותים בממשלה סביב הטלת ההגבלות. "אני לא בטוח שכולם כל כך רוצים סגר", אמר. "כולם גם מבינים את המשמעות של סגר - את השבר הכלכלי והחברתי. כולם מחפשים להוריד את התחלואה. אין דרכי קסם, כולנו יחד בתהליך מאוד מורכב שלא יקרה ביום אחד. זה לא שאם שמו את רוני גמזו כפרויקטור אז הוא סוגר ומוריד את התחלואה".

"גם ראש הממשלה לא מחפש סגר כפתרון מיידי", טען גמזו. "הוא מחפש פתרון כדי להוריד את התחלואה וכך גם יתר השרים. אני לא מוריד את זה מסדר היום, זו בהחלט החלטה קשה. הדבר הזה מדיר שינה מעיני. בסופו של דבר מי שיקבע זאת אלו אנחנו - אזרחי מדינת ישראל. בואו נקבע שאנחנו מורידים את התחלואה ולא ניכנס לסגר".

אכיפת ההגבלות החדשות בירושלים‎ (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
"לא בטוח שנצליח בלי סגר". אילוסטרציה|צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

גמזו הכחיש את הדיווחים לפיהם ביום רביעי שעבר איים בהתפטרות מכיוון שלא נותנים לו סמכויות. "לא היה דבר כזה", הדגיש גמזו. "לא איימתי להתפטר. הקורונה תתפטר לפניי. אני ממשיך לנהל את זה. ההחלטה שלי להימנע מסגר או להתרחק ממנו לא פשוטה. הכי קל לי להטיל סגר כי אני יודע שסגר עובד. זה קרה בתקופה של בר סימן טוב בגל הראשון".

"אני רואה את הכלכלה, את החברה ואת האנשים שזועקים אז אני משתדל מאוד למצות כל דבר כדי ללכת הלאה מהסגר ואני חושב ששרי הממשלה הקשיבו לי", הוסיף גמזו. "האם אני אצליח בסוף? כולנו נקבע. אם נפסיק את כל ההתקהלויות במסיבות או בחתונות אז נצליח".

רוני גמזו ובנימין נתניהו (צילום: החדשות 12, החדשות12)
"הקורונה תתפטר לפניי". נתניהו וגמזו|צילום: החדשות 12, החדשות12

כשנשאל אם לא הייתה לו מחשבה לשים את המפתחות ולהתפטר אחרי כל העימותים בממשלה, השיב גמזו בשלילה. "אני הרבה יותר עמיד מכך", אמר. "אני יודע שחלק מהתפקידים הללו כוללים עימותים. אני משתדל שלא לשים לב לעקיצות ולפרסומים פה ושם. אני הולך קדימה בשביל אזרחי ישראל במשימה קשה מאוד".

"אני לא בטוח שאצליח לעשות זאת בלי סגר", ציין. "אני מדבר יום-יום עם מנהלי בתי החולים, מוכן לקחת את הסיכון הזה ומוכן לתת את הביטחון העצמי לממשלה להמשיך לנהל את המשבר ואולי להצליח להוריד את התחלואה. אף מדינה לא הצליחה, אני מקווה שישראל תצליח".

בגרות בתיכון יהוד בתקופת הקורונה (צילום: יוסי זליגר, פלאש/90 )
"בקרוב נקבל החלטה לגבי פתיחת שנת הלימודים". אילוסטרציה|צילום: יוסי זליגר, פלאש/90

באשר לתאריך פתיחת השמיים לטיסות לחו"ל, אמר פרופ' גמזו: "אני חושב שאפשר לסמן במהלך אוגוסט את המדינות שאזרחי ישראל יכולים לטוס אליהן ולשוב מהן ללא בידוד. יש מספיק מדינות כאלה. אני יודע שהשרה רגב עובדת על זה יחד עם משרדי החוץ והבריאות, ואני בעד סימון עוד מדינות ירוקות. זה חשוב גם לאזרחים, גם לתעשייה וגם לכלכלה".

גמזו אמר כי הוא סבור ששנת הלימודים תיפתח ב-1 בספטמבר כמתוכנן. "זאת הכוונה שלנו, בטח לכיתות הנמוכות - אין שם באמת בעיה", הצהיר. "זה כמובן תלוי ברמת התחלואה שתהיה עד 1 בספטמבר. לגבי החטיבה העליונה, יש כאן שאלה ומומחים מסוימים חושבים אחרת. הנושא יוכרע בסופו של דבר בהחלטת ממשלה. אני אתן את ההמלצה שלי והיא אכן תהיה מאוד משמעותית. נקבל החלטה מושכלת. בימים הקרובים נקבל את ההחלטה כדי לתת וודאות להורים, זה חשוב מאוד".