המדיניות שבה נוקטים חברות ומקומות תעסוקה בכל הנוגע לעבירות מין שבוצעו על ידי מנהלים ובכירים, חייבת להיות מקיפה, יסודית וקשובה לצורכי הנפגעים. כמו כן החברות נדרשות לפעול למניעת תקיפות מיניות. כיצד עושים את זה?

לפנייה ישירה אל עורך דין אדוארדו (חיים) מייסלף, לחץ/י כאן

התנהלותם של החברות והארגונים בכל הקשור לטיפול ומניעת עבירות מין בקרב מנהלים ובכירים תכלול את הנקודות הבאות:

  1. קידום תרבות ארגונית וחברתית בריאה: יש חשיבות לקדם תרבות ומדיניות שבה כל אחד מוגן ומכבד את שאר העובדים, וכמו כן עבירות מין אינן מקובלות ונחקרות ומטופלות בקפידה.
  2. הגנה על הנפגעים והעדים: יש להקפיד על יצירת מערכות תמיכה מקצועיות ואמפתיות לנפגעי עבירות מין או למי שהיו עדים להן, לרבות טיפול רפואי, פסיכולוגי ומשפטי מקיף שניתן באופן שוטף ולא חד פעמי.
  3. קידום וגיבוי דיווחים ותלונות על הטרדות מיניות: יש לעודד ולתמוך בדיווחים על עבירות מין, הטרדות מיניות והתנהלות לא הולמת, להתייחס אל הדיווחים ברצינות מלאה ולטפל בהם בצורה מקצועית ואפקטיבית.
  4. הדרכה והכשרה ארגונית בעניין עבירות מין במקום העבודה: יש חשיבות רבה להדריך ולהכשיר את כל עובדי הארגון, במיוחד מנהלים ובכירים, לזהות, למנוע ולטפל בכל מקרה של התנהגות מינית לא הולמת.
  5. אכיפת החוקים הקשורים לטיפול בעבירות מין: המדיניות צריכה להבטיח כי כל מנהל או בכיר שנמצאו מעורבים בעבירות מין יועמדו לדין ויישפטו לפי החוק. כל סנקציה המוטלת על ידי החברה צריכה להיות מוצדקת ובהתאם לחומרת העבירה שבוצעה.

כדי למנוע תקיפות והטרדות מיניות בקרב מנהלים ובכירים, וליצור סביבה עבודה בטוחה המספקת הגנה וכבוד לכלל העובדים, ניתן לאמץ מגוון של מדיניות ואמצעים. הנה כמה דוגמאות:

  1. הכשרה והדרכה מתמשכת בעניין טיפול בעבירות מין בארגון: יש לספק הכשרה מתמשכת לכל עובדי הארגון, במיוחד למנהלים ומפקדים, לגבי התנהלות נכונה ואיך לזהות ולטפל בהטרדות מיניות.
  2. קידום תרבות של אפס סובלנות לעבירות מין בקרב הארגון: יש לקדם תרבות בריאה ובלתי מתפשרת בעניין היחס לעבירות מין, ולחזק את הכלים והאמצעים להטלת סנקציות על מנהלים ובכירים שעשויים לעבור על החוק ולפגוע בעובדים.
  3. קידום דיווח על הטרדות מיניות ושימוש באמצעים פנימיים מאובטחים: יש ליצור פלטפורמות ומערכות דיווח מרובות ומאובטחות עבור העובדים, ולקדם את השימוש בהן על מנת לדווח על תקיפות מיניות.
  4. זיהוי וניהול סיכונים לביצוע עבירות מין: יש להקים מדיניות ברורה ובלתי מתפשרת להתמודדות עם תקיפות מין, וליצור מערכות של ניהול סיכונים לזיהוי ולהפחתת הסיכונים.
  5. שיתוף פעולה מלא עם הרשויות המקומיות והמשפטיות: יש חשיבות מרובה לקיים שיתוף פעולה הדוק עם הרשויות המקומיות, המשפטיות ורשויות האכיפה למניעת תקיפות מיניות.
  6. חינוך והעברת מסרים לסביבת עבודה בטוחה: יש חשיבות להעברת מסרים חינוכיים בנושא הגברת הרגישות למעשים העלולים להיחשב הטרדה מינית, וכן להכשרת העובדים והמנהלים לזיהוי וטיפול בתקיפות מין.

מדיניות זו צריכה להיות מקיפה וקשובה לצורכי העובדים ולדרישות החוק, ולפעול באופן תמידי כדי לקדם את יכולת הארגון למנוע ולהתמודד עם תקיפות מין.

אם נקלעתם לחקירה פנימית במקום העבודה, לחקירה משטרתית או כתב אישום בעקבות תלונה על הטרדה מינית, חשוב לפנות לעורך דין פלילי העוסק בעבירות מין כדי לקבל ייעוץ מקצועי לגבי אפשרויות הפעולה שלכם.

עו
עו"ד אדוארדו חיים מייסלף|צילום: יוהנס פלטן הפקות צילום

עורך דין אדוארדו (חיים) מייסלף עוסק בליווי ובייצוג משפט פלילי, עבירות מין, עבירות אלימות, צווארון לבן, ייעוץ לפני חקירה, נפגעי עבירה, עבירות מס, כתבי אישום ועוד. הכתבה באדיבות האתר din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפנייה ישירה לעורך הדין אדוארדו (חיים) מייסלף – 053-6244480