מכירים את האנשים ששולחים כל הזמן הודעות קוליות? לא רק אם הם נוהגים או הולכים, אלא כי פשוט זה מהיר להם יותר מלכתוב. שילה מגן, מנהל פיתוח בוויקס בן 32, פיתח בוט שקרא לו אמנון, שיודע לתמלל בתוך 20-30 שניות הודעה קולית שאתם מקבלים, עד אורך של דקה. אם השם שלו נשמע לכם מוכר, הוא אחד מהמפתחים של הבוט שחיפש תורים פנויים לחידוש דרכון, עד שנחסם על ידי משרד הפנים.

הבוט, שמתאים גם לאייפון וגם לאנדרואיד, כרגע לא פתוח לקהל הרחב, אלא נמצא בשלבי בטא. מגן פרסם בטוויטר פוסט ובו סיפר על הבוט, ובעקבותיו הצטרפו כ-100 איש, בהם כבדי שמיעה, שלהם מדובר בפיתוח משמעותי במיוחד. לדבריו, יש כבר רשימת המתנה של אלפי אנשים שמעוניינים להצטרף גם הם.

איך אמנון עובד?

שומרים את המספר שלו כאיש באנשי הקשר. קיבלתם הודעה קולית? לחצו על "העבר" ושלחו לאמנון. תקבלו הודעה – "קיבלתי, אני מיד חוזר אליך!" ואז אחרי כמה שניות את התמלול. לאחר התנסות ובדיקה, רואים שמדובר במוצר שעדיין בתהליך עבודה - יש מילים או שמות שהוא מתקשה להבין וטועה בתמלול שלהן, וכן תוכן ההודעה מתקבל ללא סימני פיסוק. כשמדובר בהודעות יותר קצרות, של שניות בודדות, התמליל מדויק הרבה יותר.

"ביום יום שלי אני נמצא בהרבה פגישות, ואף פעם לא יכול להאזין להודעות קוליות. יש לי הרבה אנשים ששולחים לי הודעות קוליות, והן נופלות בין הכיסאות, כי אני לא מגיע לזה. רציתי למצוא דרך נוחה לתמלל הודעות - אפשר לקחת את הקובץ, להוריד אותו, אבל רציתי להישאר בתוך וואטסאפ", מספר שילה ל-mako.

יש סיכוי שזה יעבוד גם על הודעות בנות יותר מדקה?

"זה עד דקה, כי אני חסמתי. לא רציתי שאנשים ישלחו עכשיו קבצי טקסט של 40 דקות. בעתיד אני צריך לחשוב על איך אני מאפשר יותר מדקה, אבל מצד שני שלא יעשו abuse לאמנון".

איך עבדת על זה?

"השתמשתי בהרבה טכנולוגיות קיימות, האתגר פה זה לעשות אינטגרציות. זה לקחת את ה-API של פייסבוק, ולקחת API של גוגל, שבו אני משתמש כמנוע תמלול, ולבנות מוצר שיכול לעבוד בהיקף שימוש – גם בקשה אחת בדקה וגם 100 אלף בקשות לדקה. זה היה האתגר. יש גם בירוקרטיה מול פייסבוק – לפתוח עסק, לחבר ל-API של וואטסאפ, זה משהו שעד עכשיו לא היה ציבורי. השקעתי הרבה בעבודת מחקר". בקרוב הוא ישתמש בכמה מנועי תמלול, וייתן למשתמשים את היכולת לדרג אותם, כך שידע מה הכי טוב לישראל.

שילה מגן (צילום: באדיבות המצולם)
שילה מגן|צילום: באדיבות המצולם

בשלושת השבועות האחרונים הבוט רץ אצל קרובי משפחה וחברים שלו, ואחרי הפרסום בטוויטר נוספו עוד כ-100 איש. "אני די מפחד לפתוח את זה לעולם. עלות התפעול של הדבר הזה היא לא זולה, ברמה שאם עכשיו משתמשים בזה עשרת אלפים איש, מדובר באלפי דולרים בחודש. כוח עיבוד עולה כסף. עכשיו אני נושא בעלויות, אבל משלם גרושים כי זה 100 איש - 200 שקל בחודש. זה תחביב שלי ואני נהנה מזה. כשאני אפתח את זה לכל העולם, אני מצפה לאלפי אנשים שישתמשו בזה ביום יום, ופה אני כבר צריך לחשוב איך אני עושה את זה", אומר מגן. "כמו שעשיתי את הבוט של משרד הפנים, אני לא בא להתעשר אלא עושה את זה בשביל להביא לציבור. מה שכן, אני לא רוצה שזה ירד לי מהכיס וצריך לחשוב איך אני ניגש לבעיה הזאת".

 

על הקידוד עבד כ-3 ימים והבירוקרטיה מסביב ארכה כשבוע. "כל יום אני קם בשש בבוקר, לפני שהבן שלי קם, מקודד, עושה מה שמספיק, חוזר מהעבודה, יושב עוד איזה שעה וממשיך", הוא מספר.

איזה תגובות קיבלת בינתיים על הבוט?

"וואו, מעולות. כבדי שמיעה אומרים שזה הציל להם את החיים. אנשים שלא יכולים להקשיב או לא מעוניינים להקשיב להודעות קוליות, אמרו שזה פתרון מעולה. זה אינסטנט ונורא נוח, את לא יוצאת מהוואטסאפ. אנשים ממש התלהבו גם מהדיוק שמאוד גבוה, וגם מהחוויה". לדבריו, בעתיד אמנון יוכל לתמוך בכל שפה, כאשר כרגע הוא פעיל רק בעברית.

למה דווקא אמנון?

"זה החליק לי טוב בגרון. רציתי לקרוא לכלב שלי אמנון, אבל אשתי לא הסכימה. זה שם מצחיק, מגניב".