קפה ציונה

קפה ציונה נחשב מוסד פופולרי במיוחד בנס ציונה. החודש, החליטה הבעלים נתנאלה פניגר להרחיב את היוזמה ולנסות לכבוש גם את העיר הגדולה עם סניף חדש לקפה ציונה בשרונה מרקט. במקום מציעים את מארזי הפיקניק שפרחו בתקופה הקורונה ועדיין מהווים מוקד משיכה גם עכשיו, בייחוד עם מרחבי הדשא של מתחם שרונה בתל אביב. בנוסף מציעים במקום תפריט סטנדרטי אבל מוקפד עם מנות כמו ארטישוק בגריל עם ממרח שקדים, שום וסלק, בלסמי ופרמזן; סלמון עם ירוקים ותפוחי אדמה מהתנור או פירה בטטה; פיצות מסוגים שונים; וניוקי סלק.

קפה ציונה. שרונה מרקט, תל אביב

 

קפה ציונה שרונה מרקט  (צילום: נמרוד כהן ,  יח
קפה ציונה שרונה מרקט|צילום: נמרוד כהן , יח"צ

אסיף

מוסד הקולינריה החדש אסיף נפתח החודש בקול תרועה ברחוב לילנבלום בתל אביב, מגובה בשפים ואנשי אוכל שהגיעו למקום לחגוג את העובדה שיש מקום שמנסה לקחת ברצינות הראויה את המטבח הישראלי ואת החקר שלו. בנוסף לספרייה ותערוכה שמתמקדת בנחמה ריבלין, יש כאן גם בית קפה-מסעדה ששייך לקבוצת פועה ומגיש מנות בהשראת החלל בו הוא פועל. בין היתר תמצאו פה פורל מהדן עם סלרי מוחמץ, מלפפון, רוטב יוגורט ואגוזי מלך בחזרת; הסלט של נחמה ריבלין עם מלפפון, עגבנייה, בצל כבוש, עלי גפן, צלפים, זיתי קלמטה ופטה המאירי; ועוף מפתול - תבשיל עוף בבהרט, גזר, גרגירי חומוס ופתיתים.

אסיף. לילינבלום 28, תל אביב.03-3752727. לא כשר

 

קפה אסיף לילנבלום  (צילום: אמיר מנחם,  יח
קפה אסיף לילנבלום|צילום: אמיר מנחם, יח"צ
 

ג'נגו

בר היין והאוכל החדש של השף שרון כהן ממסעדת שילה (שנמצאת ממש מול המקום החדש) הפך ללהיט מהרגע שנפתח לפעילות. אולי זה בגלל החסך של שנת הקורונה, ואולי זה הקיץ שעושה חשק לאוכל קליל וטעים מהים לצד יינות צוננים. כך או כך, למרות המפות הלבנות הפורמליות, ג'נגו הפך לאחד ממקומות הבילוי הסואנים בתל אביב. התפריט בג'נגו אינו שגרתי ומציע בין היתר יציאות כדוגמת שיפוד לובסטר על לחוח תימני; פטריות מלך היער על גבינת סנט מור ובלסמי; וטרטר בורגר בלחמניית בריוש עם צ'יפס.

ג'נגו. בן יהודה 155, תל אביב. 03-5221224. לא כשר

 

שרון כהן (צילום: עופר חן)
ג'אנגו החדשה. שרון כהן|צילום: עופר חן

מסה

מסעדת מסה ממש לא חדשה בנוף הקולינריה הישראלי, אבל היא כן נפתחה החודש מחדש, חמושה בשף אחר (אחרי שהשף שהקים אותה, אביב משה, עזב) בשם אסף שטרן ותפריט מחודש. האם זה מה שיעזור להציב מחדש בפסגת המסעדנות הישראלית את אחת המסעדות הפופולאריות ביותר? יתכן. בתפריט פה תמצאו ברוסקטת טרטר ים עם גזר צלוי , איולי יוזו, צ'ילי, קרמבל שקדים וקרם פרש הדרים; טונה אדומה עם חציל יפני באבקת נורי, רוטב תאילנדי ירוק, צנונית, ואיולי אסייתי; פילה לברק על פחמים עם ריזוטו פריקי וכוסמת, קרם חציל שרוף, במיה מוקפצת, סלסה וורדה ואבקת פיסטוק; ורביולי פורצ'יני ופטריות עם חמאת יין לבן, ארטישוק ים צלוי וקצף כמהין.

MESSA. הארבעה 19, תל אביב. 03-6856859. לא כשר

 

מסעדת מסה המחודשת אסף שטרן  (צילום: אפיק גבאי,  יח
מסעדת מסה המחודשת |צילום: אפיק גבאי, יח"צ

דוק

דוק תמיד הייתה מסעדונת קטנה עם הרבה מאוד ידע של השף שמוביל אותה (אסף דוקטור), אווירה אינטימית ותפריט שונה ממה שרואים במסעדות אחרות בארץ. כעת, עברה המסעדה מקום אל חלל גדול יותר, ואומנם יש פה חבלי לידה, אבל התוצאה עדיין מציגה את אחד מהתפריטים הכי מעניינים בארץ ודבקות במטרה של אוכל מקומי, עונתי וייחודי. בין המנות פה למשל תירס גילי צלוי בפחם עם איולי על בסיס עלי התירס והקלח; פסטה מדורום ישראלית עם פלפל חריף וגבינת מעיין; ואפילו יונה צלויה בפחם עם זיגוג שרי ודיבס. תודו שמעורר סקרנות. התפריט משתנה כל הזמן. 

דוק. אבן גבירול 27, תל אביב יפו. טלפון: 03-6098118. לא כשר

 

דוק -  תירס (צילום: אורי קרול,  יח
עברו מקום. דוק|צילום: אורי קרול, יח"צ

פרינג' ירושלים

אומנם מרבית החדשות הקולינריות הגיעו החודש מאזור תל אביב, אבל גם לירושלים מגיע כבוד, ובייחוד למסעדת הדגים החדשה של קבוצת טלביה שעושה לא מעט רעש בעיר הבירה. ראשית: העובדה שפרינג' מתבססת על דגה באמצע עיר שלא ממש מוצפת במסעדות בסגנון, היא כבר מסקרנת. ושנית: מדובר במסעדה כשרה ראשונה לאחת מקבוצות המסעדנות החזקות בעיר. כך או כך, התפריט מעורר תיאבון וגם הוא מדבר בשפה מקומית ועונתית. כך למשל מגישים פה שישברק במילוי ירוקים עם אבן יוגורט; בצק פילו עם פיסטוקים ודג קצוץ עם סלט עשבי תיבול; וגוזלמה במילוי מחמר אגוזים עם פלפלים, תרד וקרם שום שחור. 

פרינג'. תיאטרון ירושלים. 02-6499549. כשר

 

פרינג' מסעדה תיאטרון ירושלים מאפה דגים  (צילום: תמר פרנק,  יח
פרינג' מסעדה בתיאטרון ירושלים מאפה דגים|צילום: תמר פרנק, יח"צ

האחים

ואם כבר הזכרנו את דוק, אז גם המסעדה המוכרת יותר של האחים דוקטור, הלא היא האחים, עברה החודש למיקום חדש, ויש שיגדירו אותו כמקולל: בית ציוני אמריקה בתל אביב. המקום החדש רחב ידיים, יפהפה והכי חשוב - כולל הרבה יותר שולחנות, כך שאולי ההמתנה בתור תהיה קצת יותר נסבלת. התפריט עצמו דומה מאוד לתפריט של המסעדה המוכרת, וגם הכיוון של התמחור הצנוע והאלכוהול המוזל. יש גם קצת מנות חדשות כמו מדפונה על בסיס עוף, בקר וטלה שבושלו על גריל פחמים; כבד מרוקאי עם תבלינים, פלפל חריף וכוסברה על חלה קלויה; פורל על יוגורט כבשים עם סלט שעועית ירוקה וארטישוק מעושן; ומסאחן דגים על פיתה שרופה עם בצל מקורמל, שקדים, צנוברים, בצל סגול ויוגורט. . 

האחים. אבן גבירול 26 תל-אביב. 03-6917171. לא כשר

 

האחים בית ציוני אמריקה  (צילום: נועם פריסמן,  יח
האחים בבית ציוני אמריקה|צילום: נועם פריסמן, יח"צ

 

לה טיגרה

אם יש משהו שמככב ברשימות שלנו חודש אחרי חודש זה פיצריות. ישראל לא מפסיקה להיות מוצפת בפיצריות איכותיות, והאחרונה שבהן היא לה טיגרה, פיצרייה שמנסה להביא באופן הכי נאמן למקור את הפיצה הנפוליטנית לתל אביב (ז'אנר שבו פיצריות העיר מעט לוקות בחסר). המקום כולל טאבון מנומר מרשים במרכז החלל ותפריט פיצות מפתה עם אופציות כמו פיצה עם רוטב עגבניות, גבינת סטרצ'יאטלה, אנשובי, פרמזן, שמן זית, ומטבל פסטו; פיצה פיאמה עם רוטב תרד אנשובי, תפוחי אדמה, מוצרלה, שמנת חמוצה, בצל ירוק, צ'ילי חריף, ומטבל לימונצ'לו; ופיצה פיסאטאצ'יו עם שמנת, מוצרלה, פרחי מורטדלה, רוטב פיסטוק, פיסטוק קלוי ומטבל דבש חריף.

לה טיגרה. פרנקל 9, שכונת פלורנטין, תל אביב. לא כשר

 

פיצה לה טיגרה מרגריטה  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
פיצה לה טיגרה מרגריטה|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

סאן יאנג

המצטרפת החדשה למסעדות הפאן אסייתיות של תל אביב היא סאן יאנג. מסעדה חדשה מבית קבוצת פו סושי, שבשנים האחרונות מתמקדים במסעדות מחוץ לתל אביב וכעת שבו לעיר עם בר אוכל חדש ומרשים בתוך מלון אינק. במקום מנסה השף אלעד פיניש להציע אוכל אסיאתי שמתכתב עם הקולינריה הים תיכונית לצד תפריט סושי כמו זה שמאפיין תמיד את מסעדות הקבוצה. בין המנות למשל צלעות טלה עם פירה תפוחי אדמה, צ'יפס ארטישוק ירושלמי וציר בקר במיסו; פילה בר ים עם חמאה חומה, ציר סאקה, חציל במיסו ובזיליקום; וסביצ'ה אינטיאס על ברוסקטה עם ויניגרט עגבניות צהובות, לימון כבוש, עשבים ויוזו.

. סאן יאנג. ברנר 14, תל אביב. 03-5030098. לא כשר

 

סאן יאנג מסעדה אסיאתית חדשה סטייק  (צילום: גלי איתן,  יח
סאן יאנג מסעדה אסיאתית חדשה |צילום: גלי איתן, יח"צ

הדסון לילינבלום

את המקום הראשון קוטפת הגרסה הטרייה למסעדת הדסון המצוינת מרמת החייל בתל אביב. הדסון לילנבלום מנסה להציע את הלהיטים המוכרים של הדסון בגרסת רחוב משוחררת: אוכלים על מגשים ומקופסאות נייר, אין מלצרים והשירות עצמי - וזה לגמרי לא משנה את העובדה שטעים פה ברמות. בתפריט נמצאים החשודים המידיים כמו המבורגר חוק וצ'דר; מנת חלונות ניו יורק מותאמת למשלוחים; סלט קיסר מעולה; פטריות בתנור פחם עם טריאקי, בצל ירוק, חמאה ופרמזן; ולמי שמעוניין בחוויה מסעדתית יותר אפשר לשבת כאן על הבר ולהזמין סטייק (בצלחת, לא על קרטון) עם כוס יין. כבר מזמן לא נפתחה כאן מסעדה שסביבה קונצנזוס כזה.  

הדסון לילנבלום. לילנבלום 41, תל אביב. 03-6444733. לא כשר

  

האדסון לילנבלום חוק וצ'דר  (צילום: דן פרץ,  יח
האדסון לילנבלום. חוק וצ'דר|צילום: דן פרץ, יח"צ