פלטת שוקולד ופיצוחים

המרכיבים:

1 ק"ג שוקולד מריר משובח

50 גרם שקדים מולבנים קלויים

50 גרם אגוזי מלך קלויים

50 גרם אגוזי קשיו קלויים

50 גרם פיסטוקים קלופים קלויים

50 גרם צנוברים קלויים

50 גרם אוכמניות מיובשות

50 גרם אננס מיובש

 

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד על בן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו עוד סיר) או במיקרו.

2. מערבבים היטב את כל האגוזים והפירות היבשים עם השוקולד המומס.

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים פנימה את התערובת. מעבירים למקרר ל-40 דקות.

4. בוצעים חתיכות גסות ומגישים.

כיכר לחם במילוי בשר ומשמשים מיובשים

המרכיבים (4 מנות):

כיכר לחם גדולה ומרשימה

 

לתערובת הבשר:

חצי ק"ג בשר טחון

3 שיני שום, קצוצות

6 כפות שמן זית (3 לטיגון ועוד 3 לזילוף)

מלח

פלפל שחור

20 אגוזי מלך קלויים

4 כפות נענע קצוצה

9 משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות

1 דף לדר (משמש מיובש ומשוטח), חתוך לרצועות ברוחב 1 ס"מ

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מטגנים את השום והבשר עד שצבע הבשר משתנה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים אגוזי מלך, נענע ומשמשים.

3. מרכיבים את המנה: מסירים את כיפת הלחם ומעט מהלחם הרך שבפנים. יוצקים את תערובת הבשר והמשמשים לתוך הלחם.

4. מסדרים מעל את רצועות הלדר ומזלפים 3 כפות שמן זית.

5. מכניסים לתנור החם ל-10 דקות, ומגישים. 

סביח

המרכיבים (10 מנות):

6 תפוחי אדמה, מבושלים

6 כפות של עמבה

12 ביצים

מלח

פלפל שחור

20 טבעות חציל

שמן לטיגון עמוק

6 כפות גדושות לימון כבוש

 

לסלסת עגבניות:

בצל, קצוץ

3 כפות שמן זית

2 עגבניות, קצוצות

בקבוק עגבניות טחונות (פסאטה)

חצי כוס מים

חצי כפית פלפל שחור

חצי כוס כוסברה קצוצה

2 פלפלים ירוקים, קצוצים

חצי כוס סלרי עלים קצוץ

חצי כוס נענע קצוצה

חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק חריף

מיץ מלימון 1

 

לטחינה:

1 כוס טחינה גולמית

כוס וחצי מים

2 שיני שום, קצוצות

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק

מיץ מ-2 לימונים

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את תפוחי האדמה עם העמבה.

2. מבשלים את הביצים במים עם 2 שקיקי תה כ-20 דקות. לקראת סוף הבישול סודקים מעט את הקליפות, לקבלת מראה שיש.

3. קולפים את הביצים הקשות, פורסים ומתבלים במלח ופלפל.

4. מטגנים את פרוסות החציל בשמן עמוק לקבלת גוון זהוב, ומעבירים לנייר סופג. מתבלים במלח ופלפל.

5. סלסת העגבניות: מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים את העגבניות הטריות והטחונות. מוסיפים מים, פלפל, כוסברה, פלפלים ירוקים, סלרי, נענע, רוטב צ'ילי מתוק חריף ומיץ לימון.

6. הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים לקבלת מרקם חלק. אם יוצא סמיך מדי אפשר להוסיף מים, ואם דליל - טחינה.

7. הגשה: מסדרים על צלחת גדולה שכבות של מרכיבי הסביח (תפוחי אדמה, ביצים, חצילים, סלסת עגבניות ולימונים כבושים). מטפטפים טחינה ומקשטים בפטרוזיליה.

סלט קיסר בוויניגרט ותמרים

המרכיבים (6 מנות):

12 עלי לבבות חסה ערבית

חופן עלי פטרוזיליה

חופן עלי נענע

2 צנוניות, פרוסות דק

18 זיתי טאסוס מגולענים

1 כף צלפים

1 בצל סגול, קלוף ופרוס לטבעות דקות

12 תמרים לחים, מגולענים וחצויים

1 כוס קרוטונים מוכנים

6 כפות מיונז

2 לימונים

1 חבילת אנשובי

3 כפות גרגירי רימונים

2 כפות ג'ינג'ר טרי או כבוש

 

להגשה:

קליפת לימון מגוררת.

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הסלט, ומגישים עם קליפת לימון.