הסופ"ש המשולב בחג בפתח, ולמרות הסגר, אנחנו מתכוונים לחגוג אותו כמו שצריך עם ארוחה חלבית וחגיגית. היום הגיע הקונדיטור מיקי שמו לתוכנית ישראל מבשלת יחד (חמישי, 12:00 בקשת 12) ולימד אותנו להכין מאפה פטה ועגבניות, סלט ים תיכוני ולקינוח מאפינס תפוזים ופנקייקס טבעוניים. המתכונים המלאים:

מאפינס גבינת פטה ועגבניות שרי בקלי קלות

2 ביצים גדולות

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב

80 מ"ל (שליש כוס) שמן זית

2 כפות רוטב עגבניות

280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

חצי כפית מלח

125 גרם גבינת פטה, מפוררת גס

10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה גס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מקציפים קלות במיקסר את הביצים. מוסיפים חלב, שמן זית ורוטב עגבניות ומערבבים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. יוצקים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגבינה, העגבניות והפטרוזיליה ומערבבים רק עד לפיזורן בתערובת.
  4. משמנים תבנית מאפינס וממלאים עד שני שליש מגובה השקעים. מניחים על כל מאפין חצי עגבנייה.
  5. אופים 15-20 דקות, עד שהקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים.
  6. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.

טיפ: אפשר להוסיף לתערובת צנוברים קלויים, ולפני האפייה אפשר לפזר על המאפינס גבינת פרמזן מגוררת או מלח ים אטלנטי.

סלט ים תיכוני

עגבניות שרי

פטרוזיליה קצוצה לקישוט

לימון

שמן זית

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים.

מאפינס תפוזים ופיסטוק

2 ביצים

60 מ"ל (רבע כוס) שמן קנולה

60 מ"ל (רבע כוס) מיץ תפוזים

קליפה מגורדת דק מתפוז אחד

140 גרם (1 כוס) קמח רגיל

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה 

שליש כוס סוכר

רבע כוס פיסטוקים קלופים (לא קלויים), ועוד קצת לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים שמן קנולה, מיץ תפוזים וקליפת תפוז ומערבבים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר.
  4. יוצקים את תערובת הביצים על תערובת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים פיסטוקים ומערבבים.
  5. משמנים תבנית שקעים וממלאים אותה עד שני שליש גובה. מפזרים מעל חצאי פיסטוק ואופים 10-15 דקות.

פנקייקס טבעוניים

280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין

10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

חצי כפית מלח

45 מ"ל (3 כפות) סירופ מייפל

320 מ"ל (כוס ושליש) חלב שקדים

120 מ"ל (חצי כוס) מי סודה

1 כפית תמצית וניל

מעט שמן קוקוס

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה גדולה קמח עם אבקת אפייה ומלח.
  2. בקערה נפרדת וגדולה מערבבים סירופ מייפל עם חלב שקדים ומי סודה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את החומרים היבשים לקערה הגדולה ומערבבים בעזרת מזלג או כף רק עד שהם נטמעים בבלילה.
  4. מחממים מעט שמן קוקוס במחבת בינונית עם ציפוי מונע הידבקות. יוצקים חצי כוס מהבלילה וממתינים עד שנוצרות בועות בחלק העליון. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה. ממשיכים כך עם כל הכמות ומוסיפים שמן קוקוס רק אם המחבת נראית יבשה.